Jak se vyznat v parametrech: vizitka/stránka, pozadí/barva

Design webové stránky je to, co vytváří první dojem. Záleží jen na vašem vkusu nebo představě o stylizaci webu, jak bude právě vaše Superstránka vypadat.

Postupovat lze metodou pokus-omyl, protože každý krok v adminstračním rozhraní se okamžitě projeví v náhledu a vy můžete ihned posoudit, zda jste spokojeni nebo budete pokračovat v ladění.

Pokud jste ale zvyklí pracovat systematicky, brzy zjistíte, že Superstránka v administračním rozhraní umožňuje nastavit libovolný obrázek na pozadí, jeho zarovnání, případně opakování a podbarvení celého webu. Vedle toho se nastavuje barva, vzor, průhlednost a pozice vlastní vizitky, tj. bloku, ve kterém se zobrazí veškerý text, odkazy a obsah z profilů na jiných online profilech.

Pohrát si s barvou pozadí webu se vyplatí hlavně v případě, kdy chcete na pozadí Superstránky použít vlastní obrázek, který není dostatečně velký, aby pokryl celou plochu obrazovky.

Pro ilustraci dva náhledy 1 Superstránky:

1) barva vizitky a pozadí i pozice obrázku jsou defaultní

2) barva pozadí webu i vizitky a pozice obrázku je vyladěná

Abyste se neztratili v pojmech Vizitka/Stránka, Pozadí/Barva, připravili jsme krátkou instruktáž, kde v administraci jednotlivé parametry najdete:

Nastavení barvy pro libovolný prvek:
pozadí vizitky (tj. bloku s textem a odkazy), pozadí celého webu (pod obrázkem, pokud si nahrajete vlastní), barva ostatních prvků Superstránky

Pozadí stránky: může mít nastaveno zarovnání na střed, doprava, doleva, dlaždicové opakování

Pozadí vizitky: nastavíte si vhodný typ rohů (ostré/tupé), míru průsvitnosti vizitky a případně strukturu tak, aby byl text vizitky dobře čitelný

Comments are closed.