Favicony na vašich Superstránkách

Tento týden jsme se pokusili vylepšit zobrazování individuálních  favicon v adresním řádku  Superstránky, tak aby fungovalo optimálně ve všech běžných verzích prohlížečů.

V administraci Superstránky nedošlo k žádným změnám, stejně jako dříve, si můžete pod položkou menu  Design/Favicona vybrat některou faviconu z naší nabídky:

 

 

 

 

Pokud chcete, aby byla  vaše Superstránka osobitější a snadno rozeznatelná v seznamu záložek webového prohlížeče, doporučujeme vytvořit si vlastní faviconu (viz dříve na tomto blogu) a nahrát ji do své Superstránky. V takovém případě se favicona zobrazí jen na vašich stránkách a ostatní uživatelé ji samozřejmě nebudou mít k dispozici.  Vybrali jsme náhodně pár Superstránek, které využili této možnosti a můžete se přesvědčit, že  stojí za to, si se svou faviconou trochu pohrát:

 

 

 

 

 

 

Pokud si nezvolíte vlastní obrázek, ve faviconě se vám bude automaticky  zobrazovat logo Superstránky.

Bohužel se nepodařilo docílit 100% správného a okamžitého načtení favicony do Superstránky ve všech prohlížečích a jejich verzích.  Tipicky v Mozille se můžete setkat s tím, že se nově nahraná favicona v adresním řádku nezobrazí okamžitě, protože v historii offline souborů zůstává původní obrázek. Pokud tedy používáte jako výchozí prohlížeč Mozillu, doporučujeme pro kontrolu použít jiný, alternativní prohlížeč, např. Internet Explorer.


Comments are closed.